Spring rolls cu sos de unt de arahide

Spring rolls cu sos de unt de arahide

Timp de pregătire: 20 min
Porții: 4 (aprox. 8–10 rulouri)

Ingrediente:

Pentru spring rolls:

  • 8–10 foi de orez
  • 100 g vermicelli de orez sau glass noodles, fierte și răcite
  • 100 g morcov, fâșii subțiri
  • 50 g castravete, fâșii subțiri
  • 50 g ardei roșu, fâșii subțiri
  • 50 g frunze de salată sau baby spinach
  • 50 g frunze proaspete de mentă și coriandru

Pentru sosul de unt de arahide:

  • 3 linguri unt de arahide Epic Bites crunchy sau smooth
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură suc de lime
  • 1 linguriță miere sau sirop de arțar
  • 2–3 linguri apă caldă (pentru subțiere)
  • Opțional: 1 cățel usturoi zdrobit sau un praf de chili

Mod de preparare 

  1. Pregătește toate legumele tăiate în fâșii subțiri.
  2. Înmoaie foile de orez în apă caldă până devin flexibile.
  3. Așază foaia pe o suprafață plană, adaugă legume și ierburi la baza foii și rulează strâns, pliază marginile spre interior.
  4. Amestecă toate ingredientele pentru sosul de unt de arahide până obții o consistență cremoasă și fluidă.
  5. Servește spring rolls cu sosul de unt de arahide pentru înmuiere.

0 comentarii

Lasă un comentariu