Timp de pregătire: 20 min
Porții: 4 (aprox. 8–10 rulouri)
Ingrediente:
Pentru spring rolls:
- 8–10 foi de orez
- 100 g vermicelli de orez sau glass noodles, fierte și răcite
- 100 g morcov, fâșii subțiri
- 50 g castravete, fâșii subțiri
- 50 g ardei roșu, fâșii subțiri
- 50 g frunze de salată sau baby spinach
- 50 g frunze proaspete de mentă și coriandru
Pentru sosul de unt de arahide:
- 3 linguri unt de arahide Epic Bites crunchy sau smooth
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură suc de lime
- 1 linguriță miere sau sirop de arțar
- 2–3 linguri apă caldă (pentru subțiere)
- Opțional: 1 cățel usturoi zdrobit sau un praf de chili
Mod de preparare
- Pregătește toate legumele tăiate în fâșii subțiri.
- Înmoaie foile de orez în apă caldă până devin flexibile.
- Așază foaia pe o suprafață plană, adaugă legume și ierburi la baza foii și rulează strâns, pliază marginile spre interior.
- Amestecă toate ingredientele pentru sosul de unt de arahide până obții o consistență cremoasă și fluidă.
- Servește spring rolls cu sosul de unt de arahide pentru înmuiere.
0 comentarii